Mūsų namuose žuvies patiekalai būna bent kartą į savaitę. Visada stengiuosi išbandyti kažką naujo ir nematyto.
Šį receptą kažkada buvau užmačiusi pas Nidą. Patiko pati idėja recepto, bet aš jį keičiau pagal savo skonį.
Tikrai skanu, greita ir be jokių riebalų.
3 asmenims, apie 40 min.
apie 200 g virtų perlinių kruopų
2 vidutinio dydžio morkos
1 svogūnas
6-8 pievagrybiai
2 jūros lydekos(nedidelės)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
šlakelis aliejaus
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintą svogūną. Kai jis suminkštės, dedame tarkuotas morkas, pjaustytus pievagrybius ir pakepiname, kol morkos suminkštės. Sumaišome su virtomis kruopomis.
Į kepimo indą dedame kruopų ir daržovių mišinį, pagardiname druska bei pipirais.
Jūros lydeką(galite keisti kita žuvimi) išvalote, nuvalote žvynus, nupjaunate pelekus ir supjaustome gabaliukais. Dedame ant kruopų.
Uždengiame folija ir kepame 180 C. apie 20 min. Nuimame foliją ir dar pakepame 5 min.
No comments:
Post a Comment