Wednesday, 16 September 2020

Lotaringijos kišas (Quiche Lorraine)

Yra žmonių, kurie dievina desertinius pyragus, bet yra tokių kaip aš, kuriems labiau patinka rimti, sotūs pyragai. 

Šią savaitę grįžo vėl projektas #KarantinoSkoniųKelionės, kuriame kelios maisto blogerės dalinasi tam tikros šalies patiekalu. Dovilė (Skanios Bajalių šeimos istorijos) pasitarusi su savo šeimos vyrais metė mums iššūkį:Prancūzija. Tad gaminame visos projekto dalyvės prancūziškus patiekalus. Oi kokie gardūs jie.

Visada maniau, kad šiai savaitei gaminsiu svogūnų sriubą(šimtas metų tam pažadui), bet geriau pagalvojus atsisakiau minties, nes žinau, kad daugiau niekas tokios sriubos nevalgys. Tad pakeičiau planus ir gaminau prancūziška klasika laikomą Lotaringijos kišą.

Sotus, skanus ir puikiai tinka dėti tiek į darbą, tiek vaikams į mokyklą ar net piknikui į gamtą.

Orginaliame recepte naudojamas kumpis, o aš jį keičiau į "Kitchen me" karšto rūkymo antienos lazdeles. Patiekalas gavosi tikrai labai skanus(nepaisant to, kad gaminau nukrypusi nuo recepto šiek tiek) ir jau žinau ką giminsiu savaitgalio iškylai.



Tešla:

155 g miltų

90 g sviesto

4 šaukštai vandens

žiupsnelis druskos

Dubenyje sumaišome miltus ir druską. Dedame kubeliais pjaustytą šaltą sviestą ir rankomis trinkite sviestą su miltais, kol gausite trupinius.Įpilkite šaukštą vandens ir vėl trupinkite, kol neliks sausų ingredientų.Taip palaipsniui supilame visą vandenį. 

Suformuojame tešlos kamuolį ir dedame į šaldytuvą 30 min.

Kai tešla atvės, iškočiokite tešlą ir dėkite į apvalią kepimo skardą suformuodami bortelius. Tešlos dugną subadykite šakute. Dėkite vėl tešlą į šaldytuvą bent 20 min.

Ant tartos tešlos tieskite kepimo popierių ir suberkite pupeles(kad kepant tešla neiškiltų).

Įkaitinkite orkaitę iki 180 C. ir dėkite tartą kepti 15 min., kol tešlos šonai sutvirtės. Nuimkite kepimo popierių su pupelėmis ir dar pakepkite 10 min.

Įdaras:

150 ml grietinės

150 g karšto rūkymo antienos mėsos lazdelės iš "Kitchen me"

100 g čederio sūrio

3 kiaušiniai

žiupsnelis druskos

žiupsnelis maltų pipirų

Įdarui kiaušinius išplakite su grietinę iki vientisos masės.Pagardinkite druska bei pipirais.

Antienos lazdeles susmulkinkite nedideliais gabaliukais ir sumaišykite su tarkuotu sūriu.Dėkite ant iškepusio tešlos pagrindo antienos lazdeles su sūriu ir užpilkite kiaušinių plakiniu.

Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 30 min.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...