Tuesday, 1 September 2020

Vištienos salotos su užpilu

Ieškojau, ką būtų galima pagaminti su obuoliais, bet ne pyragą ar obuolienę, o kažką rimčiau.Ir prisiminiau kažkur internete pamačius šias salotas. Tikslių proporcijų neprisiminiau, bet visada galima improvizuoti :)
Skanu, tikrai. O ypač su su kokybišku medumi.

1 asmeniui, 5 min.

1/2 virtos arba keptos vištos krūtinėlės

1/2 obuolio

1 saliero stiebas 

100 g besėklių vynuogių

1/2 raudono svogūno

75 g graikinių riešutų

Užpilas:

2 šaukštai obuolių sidro acto

2 šaukštai balto vyno acto

2 šaukštai medaus(naudojau Brolių medus)

1 šaukštas Dižono garstyčių

4 šaukštai aliejaus

žiupsnelis pipirų


Obuolį, svogūną, vištieną supjaustome nedideliais kubeliais. Saliero stiebą supjaustome griežinėliais, o vynuoges-per pusę.

Visus salotų ingredientus susluoksniuojame lėkštėje.

Užpilui visus ingredientus sumaišome iki vientisos masės.

Tiekiant užpilu pašlakstome salotas ir išmaišome. Tiekiame iškarto.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...