Tuesday, 1 September 2020

Kepti vištų ketvirčiai su bulvėmis ir obuoliais

Na kadangi obuolių sezonas jau įgauna pagreitį, tai prašau jums dar vienas receptas.
Ir šį kartą ne pyragas, o vištiena.
Kvapni, minkšta, o jau skonis...Mmmm, einam gaminti.

4 asmenims, apie 60 min.

4 vnt vištienos ketvirčių

2 rūgštesni obuoliai

5-6 bulvės

6 skiltelės česnako

2 šaukšteliai garstyčių(švelnesnių)

 pagal skonį dž čiobrelio

pagal skonį rozmarino

pagal skonį druskos

pagal skonį maltų baltųjų pipirų


Česnakus išspauskite ir sumaišykite su druska, pipirais, čiobreliais, rozmarinu ir gartyčiomis. Palikite pasimarinuoti bent valandą.

Bulves nulupame ir supjaustome 1-2 kąsnių gabaliukais. Apverdame.

Į kepimo indą dedame apvirtas bulves, griežinėliais pjaustytus obuolius, vištienos ketvirčius.

Dedame į 180 C. orkaitę ir kepame 30 min uždengus folija. Nuimame foliją ir dar pakepame 10 min.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...