Mano šeima mėgsta grybus, o ypač voveruškas . Vos tik grįžtam į Lt., kitą dieną einam į turgų jų pirkti. Ir kai jau atsivalgome jų su bulvėmis, imamės naujų receptų. Vienas iš naujų skonių mano virtuvėje yra šis. Atrodo keistas derinys:grybai, makaronai, obuolys, vynas... Bet užtat koks skanus.
4 asmenims, apie 25 min.
350 g makaronų(naudokite kokius mėgstate)
1 skiltelė česnako
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
30 g sviesto
500 g grybų(voveraičių)
1 smulkintas obuolys
100 ml vyno(naudojau baltą)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
Išverdame makaronus kaip nurodyta ant pakuotės.
Grybus nuvalome ir apverdame.
Keptuvėje su įkaitintu aliejumi apkepiname smulkintą česnaką. Po minutės dedame sviestą ir apvirtus grybus ir kepiname apie 5 min. Sudedame į keptuvę smulkintą obuolį ir pakepiname dar 3 min.
Supilame vyną ir pakaitiname kelias minutes ant stiprios kaitros, kol vynas beveik išgaruoja. Gardiname druska bei pipirais.
Šį padažą sumaišome su išvirtais makaronais ir išmaišome.
No comments:
Post a Comment