4 asmenims, apie 50 min.
1 šaukštas aliejaus
0.5 l marinuotų burokėlių(rūgštesnių)
1 svogūnas
2 bulvės
1 obuolys
1 l vištienos sultinio
1/2 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio pipirų
pagal poreikį grietinės
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnai suminkštės, dedame kubeliais pjaustytą obuolį ir dar pakepiname 5 min.
Į puodą sudedame kubeliais pjaustytas bulves, keptuvės turinį,sultinį ir paverdame, kol bulvės suminkštės. Kai bulvės beveik išverda, dedame marinuotus burokėlius, pagardiname druska bei pipirais ir verdame apie 15-20 min.
Išvirus sriubai, sutriname trintuvu iki norimo tirštumo.
Gardiname grietine.
No comments:
Post a Comment