Tuesday, 1 September 2020

Burokėlių-obuolių sriuba

Šalin cukinijas, į eterį obuolius.
Ruduo man siejasi su obuoliais, obuolių pyragais ir sriubomis.
Nors pas mus šiandien vėl sugrįžo vasara, bet noriu pasidalinti labai skania sriuba, kuri buvo ruošta žurnalui Virtuvė.

4 asmenims, apie 50 min.

1 šaukštas aliejaus

0.5 l marinuotų burokėlių(rūgštesnių)

1 svogūnas

2 bulvės

1 obuolys

1 l vištienos sultinio

1/2 šaukštelio druskos

1/4 šaukštelio pipirų

pagal poreikį grietinės


Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą svogūną. Kai svogūnai suminkštės, dedame kubeliais pjaustytą obuolį ir dar pakepiname 5 min.

Į puodą sudedame  kubeliais pjaustytas bulves, keptuvės turinį,sultinį ir paverdame, kol bulvės suminkštės. Kai bulvės beveik išverda, dedame marinuotus burokėlius, pagardiname druska bei pipirais ir verdame apie 15-20 min.

Išvirus sriubai, sutriname trintuvu iki norimo tirštumo.

Gardiname grietine.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...