Friday, 4 September 2020

Lapinių kopūstų salotos

 Kažkada nutariau pažaisti su kale kopūstais. Kad nereikėtų klaidžioti po interneto platybes ir ieškoti recepto, nutariau pasinaudoti kažkada rastu receptu žurnale. Aišku improvizavau, gaminau pagal savo skonį.



3 asmenims, 10 min.

2-3 saujos smulkintų lapinių kopūstų

200 g besėklių vynuogių

100 g feta sūrio

75 g graikiškų riešutų

3 šaukštai aliejaus

3 šaukštai citrinos sulčių

1 šaukštelis medaus

Lapinius kopūstus užpilkite verdančiu vandeniu ir palaikykite 2 min. Nupilkite vandenį ir perliekite šaltu vandeniu, kad išliktų žalia spalva.

Sumaišykite aliejų su medumi ir citrinos sultimis.

Į lėkštes dėkite kopūsto lapus, smulkintus graikinius riešutus, smulkintas vynuoges, kubeliais pjaustytą fetą. Pašlakstykite užpilu.


Šaltinis:verdu ir kepu, tik keista pagal mano skonį

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...