Friday, 4 September 2020

Greitas vištienos troškinys su daržovėmis

 Kai po sunkios darbo dienos namuose laukia alkani žmogučiai, tai visada gaminu troškinius, nes tai yra pasiteisinęs dalykas, nes visada būna suvalgomas, kad ir kiek gaminčiau.

Visada galite improvizuoti, sunaudoti šaldytuvo likučius ir nereikia daug vargti prie puodų.

Pats patiekalas jau pilnas daržovių, tad jei norisi kažko stipriau, šalia galite patiekti ryžių ar bulvių.



4 asmenims, apie 30 min.

500 g vištienos filė

250 g briuselio kopūstų

1 didelė morka

1 svogūnas

1 paprika

150 ml vandens arba sultinio

3 šaukštai aliejaus

2 skiltelės česnako

pagal skonį druskos

pagal skonį Provanso žolelių

Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidedame į šoną.

Svogūną susmulkiname, morką ir papriką supjaustome šiaudeliais, kopūstus perpjauname per puse.

Svogūną apkepiname keptuvėje, kurioje kepė vištiena, kol suminkštės. Sudėti morkas, papriką, pakepinti dar kelias minutes. Sudėti kopūstus, smulkintą česnaką,sudėti kepintą vištieną, gardinti žolelėmis, druska, supilti vandenį ir uždengus troškinti 20 min. ant nedidelės kaitros, vis pamaišant.

Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...