Kai po sunkios darbo dienos namuose laukia alkani žmogučiai, tai visada gaminu troškinius, nes tai yra pasiteisinęs dalykas, nes visada būna suvalgomas, kad ir kiek gaminčiau.
Visada galite improvizuoti, sunaudoti šaldytuvo likučius ir nereikia daug vargti prie puodų.
Pats patiekalas jau pilnas daržovių, tad jei norisi kažko stipriau, šalia galite patiekti ryžių ar bulvių.
4 asmenims, apie 30 min.
500 g vištienos filė
250 g briuselio kopūstų
1 didelė morka
1 svogūnas
1 paprika
150 ml vandens arba sultinio
3 šaukštai aliejaus
2 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį Provanso žolelių
Vištieną supjaustome kąsnio dydžio gabaliukais ir apkepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Atidedame į šoną.
Svogūną susmulkiname, morką ir papriką supjaustome šiaudeliais, kopūstus perpjauname per puse.
Svogūną apkepiname keptuvėje, kurioje kepė vištiena, kol suminkštės. Sudėti morkas, papriką, pakepinti dar kelias minutes. Sudėti kopūstus, smulkintą česnaką,sudėti kepintą vištieną, gardinti žolelėmis, druska, supilti vandenį ir uždengus troškinti 20 min. ant nedidelės kaitros, vis pamaišant.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment