Friday, 4 September 2020

Balandėliai su grybais ir kruopomis

Rudens pradžia puikus metas pasimėgauti paskutiniais saulės spinduliais, bet ir lengvesniais patiekalais. Juk dabar pats daržovių ir vaisių įkarštis.

Sveiki ir labai skanūs, taip galėčiau apibūdinti šiuos balandėlius. Kadangi namuose yra mėsos nevalgantis žmogus, tai tenka gaminti įvairesnį maistą.



4 asmenims, apie 60 min.

6-8 baltagūžio kopūsto lapai

200 g.per naktį mirkytų bolivinių balandų

100 g per naktį mirkytų grikių

200 g apvirtų voveraičių(tinka ir kiti grybai)

2 svogūnai

1 skiltelė česnako

2 šaukštai aliejaus

1 šaukštas Provanso žolelių

300 ml sultinio

1 morka

žiupsnelis druskos ir pipirų

Supjaustykite svogūnus  plonomis riekelėmis ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apvirtus grybus ir pakepinkite kelias minutes.Sudėkite išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepinkite minutę.

Išmirkytas kruopas sumaišykite su grybais, berkite žoleles, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.

Kopūsto lapus apvirkite iki kol suminkštės, išpjaukite kietą koto dalį. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir susukite.

Sudėkite balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudėkite smulkintas morkas ir užpilkite sultiniu. Uždenkite folijos lakštu ir troškinkite 180 C. orkaitėje apie 25 min.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...