Rudens pradžia puikus metas pasimėgauti paskutiniais saulės spinduliais, bet ir lengvesniais patiekalais. Juk dabar pats daržovių ir vaisių įkarštis.
Sveiki ir labai skanūs, taip galėčiau apibūdinti šiuos balandėlius. Kadangi namuose yra mėsos nevalgantis žmogus, tai tenka gaminti įvairesnį maistą.
4 asmenims, apie 60 min.
6-8 baltagūžio kopūsto lapai
200 g.per naktį mirkytų bolivinių balandų
100 g per naktį mirkytų grikių
200 g apvirtų voveraičių(tinka ir kiti grybai)
2 svogūnai
1 skiltelė česnako
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas Provanso žolelių
300 ml sultinio
1 morka
žiupsnelis druskos ir pipirų
Supjaustykite svogūnus plonomis riekelėmis ir apkepinkite keptuvėje su aliejumi. Sudėkite apvirtus grybus ir pakepinkite kelias minutes.Sudėkite išspaustą česnako skiltelę ir dar pakepinkite minutę.
Išmirkytas kruopas sumaišykite su grybais, berkite žoleles, druską, pipirus ir gerai išmaišykite.
Kopūsto lapus apvirkite iki kol suminkštės, išpjaukite kietą koto dalį. Į kopūsto lapus dėkite įdaro ir susukite.
Sudėkite balandėlius į kepimo indą išteptą aliejumi, sudėkite smulkintas morkas ir užpilkite sultiniu. Uždenkite folijos lakštu ir troškinkite 180 C. orkaitėje apie 25 min.
No comments:
Post a Comment