Tuesday, 29 September 2020

Karšti antienos sumuštiniai

 Vieną dieną mano namus pasiekė dosnus Baltic Larus(Kitchen me ir Lapino puota) lauknešėlis, kuriame radau daug skanių dalykų(na ten tiesiog neskanių nebūna).

Ir kas svarbiausia, jų dėka pamėgau antieną, nes iki tol nebuvau valgiusi. Bet jau kai pradėjom, tai gaminam vis kažką naujo ir mėgaujamės.

Šie sumuštinukai puikus būdas sunaudoti likučius, tiek skanūs pusryčiams, negėda ir draugus netikėtai užsukus pavaišinti. O svarbiausia, juos lengvai galima panaudoti pietų dėžutei tiek į darbą ar mokyklą.

p.s. krūtinėlė gavosi išties labai minkšta ir sultinga.



4 vnt. apie 10-15 min.

4 riekutės juodos duonos

2 nedideli avokadai

sauja salotų lapų

8 pievagrybiai

2 skiltelės česnako

pagal skonį pipirų

250 g -300 g Lapino puota ančiukų krūtinėlės su oda

šlakelis aliejaus

Keptuvėje odele žemyn kepame antieną po 4 min iš kiekvienos pusės. Pagardiname pipirais(kol ruošime sumuštinius, pipirais pasklis po krūtinėle)

Sutriname avokadų minkštimą su česnakais.

Ant duonos tepame avokado masę, dedame nuplautus ir nusausintus salotų lapus.

Antienos krūtinėlę supjaustome plonais griežinėliais ir uždedame ant sumuštinių.

Keptuvėje įkaitiname šlakelį aliejaus ir pakepiname smulkintus grybus. Uždedame ant sumuštinių.

Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...