Tuesday, 29 September 2020

Karštos antienos salotos su karamelizuotomis slyvomis

Atvėsus orams nežinau, as gali būti geriau už minkštą antieną su karamelizuotomis slyvomis.

Receptas gimė spontaniškai mano galvoje vos pradėjus gaminti.

Salotos tikrai gavosi labai skanios ir bus gaminamos dažniau.

Jei norite lengvos vakarienės, tai jos idėja prieš jūsų akis.



500 g antienos krūtinėlės su oda(Lapino puota)

6 slyvos

50 ml marsalos vyno

1/2 šaukštelio penkių prieskonių mišinio

druskos

pipirų

kelios saujos salotų mišinio

Antieną ištriname prieskonių mišiniu, druska bei pipirais.

Krūtinėlę dedame į keptuvę odele žemyn ir kepame vis pavartant, kol iškeps iki norimo stiprumo(aš kepiau 15 min).

Kitoje keptuvėje sudedame perpjautas slyvas, užpilame vynu ir troškiname 10 min.

Į lėkštes dedame salotų mišinį, dedame pjaustytą krūtinėlę, šalia dedame slyvas.

Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...