Friday, 28 August 2020

Krevečių ir kopūstų takai

Kai skubu, mėgstu ruošti greitai pagaminamus patiekalus.

Vienas iš tokių patiekalų būna šie takai(tacos), kuriuos mėgsta visi.

Nedaugžodžiausiu, tiesiog kviečiu pasikviesti draugų ir pasigaminti tokių užkandžių, kurie nepaliks abėjingų :)



4 asmenims, 20 min.

150 g raudongūžio kopūsto

1 raudonasis svogūnas

1/2 laimo sulčių

1 šaukštas medaus(Brolių medus naudojau)

8 mini tortilijos

220 g virtų krevečių

1 šaukštas aliejaus

1/2 ilgavaisio agurko arba 2 maži

1/4 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių

 Laimo sultis sumaišome su medumi. 

Kopūstą susmulkiname plonais šiaudeliais ir sumaišome su smulkintu svogūnu. Pamaigome rankomis, kad daržovės suminkštėtų.

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname krevetes(kol pakeis spalvą), beriame rūkytą papriką ir pakepiname dar minutę.

Tortilijas pašildome, dedame kopūstus su svogūnais, šiaudeliais pjaustytą agurką, krevetes ir užpilame medaus-laimo sulčių mišiniu.

Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...