Tuesday, 25 August 2020

Žiedinio kopūsto "ryžių" troškinys

 Žiedinio kopūsto "ryžiai" šiuo metu išgyvena tikrą šlovės valandą. Gamina visi kas tik netingi ir kas mėgsta žiedinį kopūstą.

"Ryžius" pagaminti yra labai paprasta:sumeti žiedynus į virtuvinį kombainą, paspaudi mygtuką ir per minutę jau turi "ryžius".

Juos galima valgyti kaip garnyrą, bet galima ir sugalvoti įvairių patiekalų. Aš sumąsčiau, kad reikėtų "stir fry" pasidaryti, o ir laiko daug neužima.


4 asmenims, 20 min.

1 žiedinis kopūstas

1 svogūnas

1 didelė morka

1 skiltelė česnako

1 paprika

1 šaukštas aliejaus

2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių

1/4 šaukštelio druskos

400 g maltos mėsos

Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais ir sudedame į virtuvinį kombainą. Susmulkiname.

Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus kubeliais svogūnus, papriką, tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštės dedame maltą mėsą ir pakepiname, kol mėsa sušoks į mažus gabaliukus. Įdedame išspaustą česnaką, paprikos miltelius, druską, žiedinį kopūstą, įpilame 1/2 stiklinės vandens arba sultinio ir troškiname kol skystis susigers (apie 7 min.)

Tiekiame iš karto.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...