Žiedinio kopūsto "ryžiai" šiuo metu išgyvena tikrą šlovės valandą. Gamina visi kas tik netingi ir kas mėgsta žiedinį kopūstą.
"Ryžius" pagaminti yra labai paprasta:sumeti žiedynus į virtuvinį kombainą, paspaudi mygtuką ir per minutę jau turi "ryžius".
Juos galima valgyti kaip garnyrą, bet galima ir sugalvoti įvairių patiekalų. Aš sumąsčiau, kad reikėtų "stir fry" pasidaryti, o ir laiko daug neužima.
4 asmenims, 20 min.
1 žiedinis kopūstas
1 svogūnas
1 didelė morka
1 skiltelė česnako
1 paprika
1 šaukštas aliejaus
2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių
1/4 šaukštelio druskos
400 g maltos mėsos
Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais ir sudedame į virtuvinį kombainą. Susmulkiname.
Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus kubeliais svogūnus, papriką, tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštės dedame maltą mėsą ir pakepiname, kol mėsa sušoks į mažus gabaliukus. Įdedame išspaustą česnaką, paprikos miltelius, druską, žiedinį kopūstą, įpilame 1/2 stiklinės vandens arba sultinio ir troškiname kol skystis susigers (apie 7 min.)
Tiekiame iš karto.
No comments:
Post a Comment