Tuesday 25 August 2020

Žiedinio kopūsto "ryžių" troškinys

 Žiedinio kopūsto "ryžiai" šiuo metu išgyvena tikrą šlovės valandą. Gamina visi kas tik netingi ir kas mėgsta žiedinį kopūstą.

"Ryžius" pagaminti yra labai paprasta:sumeti žiedynus į virtuvinį kombainą, paspaudi mygtuką ir per minutę jau turi "ryžius".

Juos galima valgyti kaip garnyrą, bet galima ir sugalvoti įvairių patiekalų. Aš sumąsčiau, kad reikėtų "stir fry" pasidaryti, o ir laiko daug neužima.


4 asmenims, 20 min.

1 žiedinis kopūstas

1 svogūnas

1 didelė morka

1 skiltelė česnako

1 paprika

1 šaukštas aliejaus

2 šaukšteliai rūkytos paprikos miltelių

1/4 šaukštelio druskos

400 g maltos mėsos

Žiedinį kopūstą išskirstome žiedynais ir sudedame į virtuvinį kombainą. Susmulkiname.

Keptuvėje su aliejumi pakepiname smulkintus kubeliais svogūnus, papriką, tarkuotą morką. Kai daržovės suminkštės dedame maltą mėsą ir pakepiname, kol mėsa sušoks į mažus gabaliukus. Įdedame išspaustą česnaką, paprikos miltelius, druską, žiedinį kopūstą, įpilame 1/2 stiklinės vandens arba sultinio ir troškiname kol skystis susigers (apie 7 min.)

Tiekiame iš karto.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...