Pasižadėjau sau rašyti į tinklaraštį dažniau, nes dabar kai susikaupė tiek darbo, nežinau nuo kurio recepto pradėti :) Teks matyt nuo pradžių...
Norim ar ne, bet ruduo jau čia pat. Vasara prabėgo taip staiga ir nesupratau ar ji buvo ar ne :)
Kai dabar už lango oras tikrai ne vasariškas, norisi šiltų rūbų, puodelio arbatos ir šilto, sotaus maisto.
Ar mėgstate plovą? Dažnai gaminate?
Mes pakankamai dažnai, nes jį mėgsta visi mūsų šeimoje.
Šį kart gaminau šiek tiek kitaip, tad gal nebūtų tinkama vadinti plovu?
500 g antienos filė su oda(Lapino puota)
500 g ryžių
2 svogūnai
4 morkos
3 galvos česnako
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
300 ml vištienos sultinio
aliejaus
Ryžius perplauname kelis kartus, kol vanduo taps skaidrus.
Keptuvėje apkepiname kubeliais pjaustytą antienos filė. Išimame iš keptuvės ir padedame į šoną, kol prireiks.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkintus svogūnus ir morkas. Kai daržovės suminkštės dedame antieną, pagardiname druska bei pipirais(jei mėgstate galite įberti kumino), išmaišome. Dedame nuplautus ryžius, pilame sultinio , dedame česnakus(neperpjautus, bet nuimkite viršutinius lukštus), uždengiame dangčiu ir ant vidutinės kaitros troškiname apie 20-30 min.Jei reikia įpilame vandens ar sultinio.
No comments:
Post a Comment