Tuesday, 25 August 2020

Kopūstų troškinys iš Etiopijos

 Minėjau anksčiau, kad visą savaitę pas mus namuose bus kopūstai:baltagūžiai, raudongūžiai, žiediniai, kale ir t.t...

Tai ta proga, kad praplėst akiratį, gaminau kopūstų troškinį iš Etiopijos. Paprastutis, produktai randami pas visus namuose...Prieskoniai čia tikrai groja vos ne pirmu smuiku, bet tas ir žavi čia.


5 asmenims, 40 min.

3 morkos

1 didelis svogūnas

4 skiltelės česnako

1 šaukštelis ciberžolės

1 šaukštelis kumino

1 šaukštelis rūkytos paprikos

1 didelis pomidoras

6 bulvės

1 paprika

1 nedidelis kopūstas

pagal poreikį aliejaus

žiupsnelis druskos

žiupsnelis maltų pipirų

Gilioje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite smulkintą svogūną. Kai svogūnas pakeps minutę, sudėkite griežinėliais pjaustytas morkas, smulkintą pomidorą ir kubeliais pjaustytas bulves.Pakepinkite kelias minutes. Perdėkite viską į puodą, berkite prieskonius:ciberžolę, kuminą, rūkytą papriką,druską, pipirus, išspaustus česnakus ir išmaišykite. Pilkite stiklinę vandens(gali ir daugiau prireikti)ir užvirus pavirkite 10 min., kol bulvės suminkštės.

Tuomet dedame smulkintus kopūstus, papriką ir dar patroškiname 5-10 min.

Išmaišome ir tiekiame.

Šaltinis:africanbites.com

1 comment:

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...