Ar pamenate Valge Spalve iš #KarantinoSkoniuKeliones ? Tai va, ta pati mergina, metė mums iššūkį gaminti sezoniškai iš to, kas dabar yra soduose ir daržuose. Ir tas kažkas šią savaitę yra...šilauogės.
Šias uogas mes labai mėgstame, namuose jų netrūksta... Nesinorėjo jokių kepinių, jokių desertų, tad sugalvojau kaip apsisukti greitai, skaniai ir be viryklės ar orkaitės.
Užpilą rekomenduoju pasidaminti iš anksto ir daug, nes sueis jis visur, o sandariai uždarytas, šaldytuve galės išbūti kelias dienas.
Užpilas:
1 galvutė česnako
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 šaukštas balto vyno acto
1 šaukštas skysto medaus
1 šaukštas Dižono garstyčių
2 šaukštai vandens
druskos ir pipirų
Česnaką apšlakstome šaukštu aliejaus ir suvyniojame į foliją. Dedame į 180 C. orkaitę ir kepame 15-20 min.
Iškepus česnakui, išimame iš lukšto, dedame į virtuvinė kombainą su likusiais ingredientais ir sutriname iki vientisos masės.
Salotos:
2 saujos mėgstamų salotų
1/2 raudono svogūno
1 sauja šilauogių
100 g ožkų sūrio
1 šaukštas saulėgrąžų
Į lėkštes dedame salotas, pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, dedame kubeliais pjaustytą sūrš, beriame uogas ir saulėgrąžas. Užpilame užpilu.
No comments:
Post a Comment