Wednesday, 5 August 2020

Kiauliena su obuoliais

Labai paprastas, greitas ir gardus patiekalas, kurį sugalvojau vieną dieną laiką leisdama prie keptuvių ir puodų.
Patiekalas iš tiesų labai paprastas ir lengvai pagaminamas, skonio prasme irgi toks geras(aišku jei mėgstate vaisius ir mėsą).
Dabar kai pilni sodai obuolių, kodėl nepasigaminus tokios vakarienės, nes laiko daug jam nereikia.

2 asmenims, apie 20 min. ir laikas marinuojant

2 kiaulienos nugarinės kepsniai(po 150 g)
200 ml kokybiško obuolių sidro(galit keisti obuolių sultimis)
100 ml vandens
1 saldžiarūgštis obuolys
1 svogūnas
4 skiltelės česnako
1 šaukštas aliejaus
kelios šakelės čiobrelio

Kiaulienos kepsnius sudedame į užtraukiamą maišelį, supilame sidrą, vandenį ir sandariai uždarius gerai pakratome. Jei turime laiko, pamarinuojame bent 30 min(geriausia per naktį).
Kai būsite pasiruošę gaminti, tuomet kiaulieną išimkite iš marinato, nusausinkite ir  dėkite kiaulieną į keptuvę(įkaitinta su aliejumi) ir gerai apkepinkite ant stiprios kaitros. Apkepus mėsai-išimkite iš keptuvės ir padėkite sausai.
Obuolį ir svogūną supjaustykite skiltelėmis, česnakus sutrinkite. Keptuvėje, kur kepė kiauliena,pakepinkite obuolio ir svogūno skilteles, sudėkite sutrintus česnakus, čiobrelio šakeles ir pakepinkite kelias minutes. Grąžinkite į keptuvę kiaulieną ir pakepinkite dar kelias minutes.
Tiekite su norimu garnyru.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...