Tuesday, 25 August 2020

Kopūstų sriuba/troškinys su medumi

Panašu, kad vasara pas mus baigėsi, nes šiandien oras tikrai rudeniškas su daug lietaus. Tokiu oru belieka tik  sriubas virti.

Pas mus ši savaitė paskirta kopūstams, tad laukite receptų su jais :)

Apie šią sriubą:soti, skani(primena kažkiek balandėlius) ir greitai pagaminama. Maltą mėsą naudokite kokią mėgstate ar kokios turite namuose. Tačiau šioje sriuboje yra vienas slaptas ingredientas, kuris šiai sriubai suteiks labai skanų poskonį :)


1 svogūnas

2 nedidelės morkos

3 skiltelės česnako

1/2 nedidelio kopūsto

3 bulvės

400 g kalakutienos faršo

7 šaukštai ryžių

1 šaukštas medaus(naudojau Brolių medus)

pagal skonį druskos ir pipirų

1 aitrioji paprika

2 l sultinio(vištienos arba daržovių)

Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname smulkintus svogūnus, česnakus ir tarkuotas morkas. Kai daržovės suminkštės, dedame faršą ir gerai apkepiname.

Dedame medų,druską, pipirus, smulkintą aitriąją papriką ir dar pakepiname kelias minutes.

Į sultinį dedame kubeliais pjaustytas bulves ir apverdame. Kai bulvės beveik išvirs, dedame smulkintą kopūstą, ryžius ir verdame, kol ryžiai išvirs, o kopūstas suminkštės.

Dedame kepintas daržoves, mėsą. Paverdame dar 10 min.

Valgome su duona.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...