Šis vištienos ir brokolių patiekalas yra itin populiarus Kinijoje. Sotus ir aštrus, nėra brangus ir greitai pagaminamas.
Naudojau vištienos krūtinėlę, bet puikiai čia tinka ir kulšelių mėsa. Jei skubate ir norite greitos vakarienės, štai-ji prieš jūsų akis.
4 asmenims, apie 20 min.
2 šaukštai sezamo sėklų
3 šaukštai sojų padažo
1 šaukštas medaus(Brolių medus kaip visada)
2 šaukštai citrinos sulčių
2 šaukštai sezamų aliejaus
1 šaukštas bulvių krakmolo
500 g vištienos filė
1 svogūnas
1 cm imbiero šaknies
1 didelis brokolis
pipirų pagal skonį
1/2 šaukštelio paprikos drožlių
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
Sumaišykite sojų padažą su medumi,citrinos sultimis, sezamų aliejumi, bulvių krakmolu ir paprikos drožlėmis. Atidėkite į šoną.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintą vištieną. Kai mėsą apkeps, dedame apvirtus brokolio žiedynus, smulkintą svogūną, tarkuotą imbiero šaknį, pipirus ir pakepiname 4 min. Į keptuvę supilame sojų padažo mišinį ir išmaišome. Kepame dar 5 min. Užberiame sezamo sėklų.
Tiekiame iškart.
No comments:
Post a Comment