Esame pripratę prie derinio arbūzas-feta. O dabar pabandom kitaip:arbūzas-lietuviškas varškės sūris.
Tikrai skanu ir tas lietuviškas varškės sūris čia puikiai tinka.
4 vnt. 5 min.
500 g besėklio arbūzo
230 g lietuviško varškės sūrio
keli baziliko lapeliai
pagal poreikį kreminio balzamiko acto
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
žiupsnelis šviežiai maltų pipirų
Arbūzą nupjauname šonus, padarydami 5 cm storio pločio.
Su apvaliu konditeriniu žiedu išspaudžiame apskritimus.
Dedame į serviravimo lėkštę.
Varškės sūrį perpjauname išilgai pusiau ir išspaudžiame apkritimus tokio skersmens, kaip arbūzo. Varškės sūrio apskritimą uždedame ant arbūzo.
Pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais, užpilame balzamiko acto. Puošiame baziliko lapeliu.
p.s. jei neturite konditerinio žiedo, arbūzą galite supjaustyti griežinėliais, kvadratukais ar kubeliais.
No comments:
Post a Comment