Friday, 7 August 2020

Arbūzo užkandis su lietuvišku varkės sūriu

Esame pripratę prie derinio arbūzas-feta. O dabar pabandom kitaip:arbūzas-lietuviškas varškės sūris. 

Tikrai skanu ir tas lietuviškas varškės sūris čia puikiai tinka.


4 vnt. 5 min.

500 g besėklio arbūzo

230 g lietuviško varškės sūrio

keli baziliko lapeliai

pagal poreikį kreminio balzamiko acto

2 šaukštai alyvuogių aliejaus

žiupsnelis šviežiai maltų pipirų


Arbūzą nupjauname šonus, padarydami 5 cm storio pločio.

Su apvaliu konditeriniu žiedu išspaudžiame apskritimus.

Dedame į serviravimo lėkštę.

Varškės sūrį perpjauname išilgai pusiau ir išspaudžiame apkritimus tokio skersmens, kaip arbūzo. Varškės sūrio apskritimą uždedame ant arbūzo.

Pašlakstome aliejumi, pagardiname pipirais, užpilame balzamiko acto. Puošiame baziliko lapeliu.

p.s. jei neturite konditerinio žiedo, arbūzą galite supjaustyti griežinėliais, kvadratukais ar kubeliais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...