Thursday 2 July 2020

Geltonų paprikų sriuba

Kas sakė, kad vasarą valgyti sriubas nepadoru?
Kartais taip smagu sulaužyti stereotipus.
Visai netikėtai atradau šią italų taip mėgstamą sriubą ir išbandžiau savo namų virtuvėje. Aišku, prieš tai nepatingėjau nueiti į prekybos centrą paieškoti geltonų paprikų, nes šiai sriubai naudojamos būtent tokios.
#KarantinoSkoniuKeliones su visa šaunia palyda atkeliavo į Italiją, kurioje ne tik pasta ir picos :)


4 asmenims, apie 50 min.

1 šaukštas aliejaus
3 skiltelės česnako
1 nedidelis svogūnas
2 nedidelės morkos
1 saliero stiebas
2 bulvės
2 didelės geltonos paprikos
1.5 l sultinio
druskos
pipirų
2 riekės forminės duonos
pundelis krapų(originaliame dedamos kalendros)

Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai daržovės suminkštės, dedame smulkintus salierus, tarkuotas morkas ir dar pakepiname. Sudedame smulkintas paprikas ir pakepiname maišant kelias minutes.
Į puodą sudedame smulkintas bulves, kepintas daržoves, pilame sultinį ir verdame iki, kol bulvės išvirs.
Išvirus sriubai, ją sutriname iki norimos konsistencijos, pagardiname druska bei pipirais.
Pilame sriubą į dubenėlį, beriame smulkintus krapus, dedame po kelis kubelius skrudintos duonos.
Skanaus.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...