Thursday 2 July 2020

"Dalgona" sūrio desertas

Viskas čia taip paprasta, taip elementaru ir užima mažai laiko, bet tokiu desertu tikrai pavaišinti negėda ir išrankų svečią. Žinoma tam, kuris mėgsta kavą.
Šis desertas pagaminamas per kelias minutes, o ant viršaus uždedu "Dalgona" kavos kremą.
Tad kviečiu kavos mylėtojus pasigaminti šį desertą ir skaitant knygą pasimėgauti.

2 vnt., apie 10 min.

100 g Maskarponės sūrio
100 ml plakamos grietinėlės
1 šaukštelis tarkuoto balto šokolado
3 sausainiai
1 šaukštas tirpios kavos
1 šaukštas cukraus
1 šaukštas šilto vandens

Sausainius sulaužome iki smulkių gabaliukų ir padaliname įdvi stiklines po lygiai.
Maskarponę, plakamą grietinėlę ir tarkuotą šokoladą išplakame iki standumo. Dedame ant sulaužytų sausainių.
Tirpios kavos granules, cukrų ir vandenį suplakame su mikseriu iki tiršto kremo konsistencijos apie 2 min.
Uždedame šaukštu kavos kremo ant deserto.
Gražios dienos!

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...