Monday, 15 June 2020

"Tinginys" su riešutų sviestu

Ar mėgstate "Tinginį"? Kaip dažnai jį gaminate savo virtuvėje?
O ar esate gaminę jį tik iš 4 produktų?
Namuose buvo atidarytas stiklainis riešutų sviesto, tad įdėjau jo į šį desertą ir skonį pakylėjo aukščiau.


10 asmenų, 15 min ir laikas šaldytuve

150 g sviesto
1 skardinė karamelinio kond. pieno
6 šaukštai riešutų sviesto
450 g sausainių

Sausainius sulaužome nedideliais gabaliukais.
Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpiname sviestą, karamelę ir riešutų sviestą. Maišydami kaitiname, kol masė taps vientisa. Šia mase užpilame sausainius ir gerai išmaišome.
Į skardelę tiesiame kepimo popieriaus, dedame sausainių masė, suspaudžiame ir dedame į šaldytuvą bent 6 val.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...