Ką daryti su likusiais virtais ryžiais? Balandėlių nesinori, mėsos kukulių su ryžiais irgi nesinori, o garnyras-nuobodu.
Tuomet pats metas pasigaminti pietums sotų ir skanų patiekalą.
Turėjau mažų kalmarų, tad naudojau juos, bet čia puikiai tinka ir kitos jūros gėrybės.
Greita, skanu ir svarbiausia nešvaistome likučių.
4 asmenims, apie 30 min.
6 nedideli kalmarai
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2 skiltelės česnako
1 saldi paprika
dubenėlis virtų ryžių
100 ml žuvų arba daržovių sultinio
druskos
pipirų maltų
žiupsnelis paprikos drožlių
1 aitrioji paprika(nebūtina)
Išvalome kalmarus ir trumpai paverdame.
Keptuvėje su aliejumi apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Kai svogūnai bus minkšti, dedame smulkintą papriką, aitriąją papriką ir dar pakepiname 5 min.
Apkepus daržovėms dedame žiedais pjaustytus kalmarus ir pakepiname dar 2 min. Sudedame virtus ryžius, pilame sultinį, beriame druską, pipirus ir ant vidutinės kaitros troškiname apie 10 min. Beriame paprikos drožles, išmaišome.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment