Saturday, 27 June 2020

Australiški šonkauliukai

Metas kurti grilių ir išsikepti skanių šonkauliukų. Nors aš kepiau orkaitėje, bet rekomenduoju kepti gamtoje.
Tai tikrai labai skanus receptas, kuris nepaliks abėjingų.Sultingi, skanūs, mėsa minkšta. Stenkitės naudoti tokius šonkauliukus, kur yra daugiau mėsos.
 Ir vėl "perliukas" iš Australijos virtuvės.

1 didelis rausvas svogūnas
70 g rudojo cukraus
60 ml obuolių sidro acto
3 skiltelės česnako
3 šaukštai pomidorų padažo
500 ml kokybiško obuolių sidro
1/2 šaukštelio čili pipiro drožlių
apie 2 kg kiaulienos šonkauliukų

Į trintuvą sudedame visus produktus(išskyrus šonkauliukus ir sidrą) ir sutriname iki vientisos masės. Į tyrę supilame obuolių sidrą ir išmaišome. Dedame į šią masę nuplautus ir nusausintus šonkauliukus. Dedame 30 min. į šaldytuvą.
Į kepimo skardą tiesiame foliją, dedame šonkauliukus ir kepame 180 C. orkaitėje apie 1 val.
Valgome su norimu garnyru.
p.s. australai valgo su keptomis bulvėmis ir daug salotų.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...