Sunday 10 May 2020

Vanillekipferl-austriški sausainiai

Kai mintys pradeda sukiotis apie saldumynus, tuomet sakau sau-tik savaitgaliais ir tik truputį.
Šiandien lepinuosi nuostabaus skonio senoviniais austriškais sausainiais Vanillekipferl. Jau vien pavadinimas išduoda, kad sausainiai yra vaniliniai. Išties labai skanūs ir lengvai pagaminami. Tik labai trapūs.
Šie sausainiai populiarūs ne tik Austrijoje, bet ir Vokietijoje, Čekijoje ir net Lenkijoje. Austrijoje jie kepami dažniausiai Kalėdų metui, bet mėgstami visus metus ir lengvai galite rasti kiekvienoje Austrijos kavinėje.

40 vnt., apie 30 min.ir laikas šaldytuve

400 g miltų
200 g kambario temperatūros sviesto
2 kiaušinių tryniai
250 g maltų riešutų(naudojau migdolus)
1 šaukštelis vanilinio cukraus
75 g cukraus pudros + pabarstyti sausainius
žiupsnelis druskos

Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Jei naudosite nemaltus riešutus, tuomet sudėkite juos į virtuvinį kombainą ir sumalkite iki smulkių gabaliukų(rekomenduojame naudoti graikiškus arba migdolus).
Dubenyje sumaišome visus ingredientus ir suminkome tešlą. Suvyniojame tešlą į maistinę plėvelę ir dedame į šaldytuvą valandai.
Kai tešla atvės, išimame iš šaldytuvo, padaliname ją į 40 vienodo dydzio kamuoliukų. Iš vieno kamuoliuko suformuojame pailgą virvelę ir sulenkiame kaip pasagą. Taip padarome su visais kamuoliukais.
Dedame į kepimo skardą ir dedame į orkaitę maždaug 16-18 min. Atvėsiname sausainius skardoje.
Kai sausainiai atvės, gausiai apibarstome cukraus pudra ir perkeliame į norimą indą.







No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...