Sunday 17 May 2020

Ryžiai su antienos lazdelėmis per 30 min.

Gaminti, fotografuoti, o paskui valgyti man aišku patinka. Bet receptų aprašinėjimas man yra žiaurus procesas :) Taip ir kaupiasi mano receptų nuotraukos kompiuteryje, kol pasimiršta kaip ir kas gaminama. Dabar jau susirašau receptus, palikdama tuščią vietą įvadui ir kai sugalvoju ką rašyti, belieka brūkštelti kelis įvado žodžius ir receptas paleidžiamas į viešumą.
Šis receptas buvo pagamintas prieš kelis mėnesius, bet į eterį paleidžiu tik dabar. Nesuprantu pati, ko tiek ilgai delsiau.
Šis patiekalas priskiriamas Amerikos virtuvei, tik aš vietoj svogūnų sriubos iš pakelių, pyliau daržovių sultinį. O, kad būtų dar skaniau, įdėjau Kitchen me karštai rūkytos antienos mėsos lazdeles. Skonis buvo tikrai puikus, o ir darbo nėra daug, kad pasigamintum tokią vakarienę.

4 asmenims, apie 30 min. 

50 g sviesto
150 g pievagrybių
1 morka
150 g karštai rūkytos anties mėsos lazdelių
100 g šaldytų žirnelių
1 stiklinė ryžių
keli aitrios paprikos griežinėliai
žiupsnelis maltų pipirų
pagal skonį druskos
daržovių sultinio

Sviestą ištirpiname ir apkepiname pjaustytus grybus ir tarkuotą morką. Sudedame pjaustytas antienos lazdeles,ryžius, beriame pipirus, druską ir užpilame daržovių sultiniu, kad ryžius pilnai apsemtų. Troškiname, iki kol ryžiai bus minkšti. Jei ryžiai dar kieti, o skysčio nėra-dapilkite dar sultinio.
Kai ryžiai bus beveik minkšti, sudedame žirnelius, aitriąją papriką ir išmaišome. Patroškiname dar kelias minutes ir išjungiame viryklę.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...