Sunday 31 May 2020

Moussaka-mėsos apkepas

Šis graikiškas "Moussaka" receptas skiriasi šiek tiek nuo mums įprasto su baklažanais. Jam naudojamos cukinijos, bet jei mėgstate baklažanus-dėkite juos. Tačiau su cukinijom jis bus lengvesnis ir puikiai tiks kas laikosi keto dietos.
Lengvai pagaminamas, kvapnus ir puikus patiekalas vakarienei.
Jei lankėtės Graikijoje, tai tikrai akis turėjo užkliūti už šio patiekalo, nes tai jų nacionalinis patiekalas.
O dabar pasiraitojam rankoves ir gaminam...

6 asmenims, 50 min.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
300 ml pomidorų padažo
1 kg jautienos faršo
4 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
1 šaukštas dž. raudonėlio
1/2 šaukšto cinamono
250-300 g rikotos sūrio
2 cukinijos
150 g tarkuoto permezano 

Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Gilioje keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus ir česnakus, kol suminkštės.
Įdedame maltą jautieną ir kepiname, kol mėsa beveik iškeps. Sudedame pomidorų padažą, prieskonius ir ant vidutinės kaitros kaitiname apie 15 min. vis pamaišant.
Cukinijas supjaustome griežinėliais ir išklojame kepimo indo dugną. Ant cukinijų dedame dalį mėsos padažo, dalį rikotos sūrio, vėl cukinijos griežinėlius, mėsos padažo ir t.t. Ant viršaus turi būti cukinijos. 
Dedame į orkaitę ir kepame 25-30 min.
Likus iki kepimo pabaigos 10 min. užberiame tarkuoto permezano.
Skanaus.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...