Saturday 28 March 2020

Vištienos kotletai su varške

Išbandyti verta net ir tiems tradicinių skonių gerbėjams, kurie yra šventai įsitikinę, kad tobuliausi kotletai yra iš vaikystės su bulvių koše ir burokėlių salotomis.
Paprasti, lengvai pagaminami, bet skonio prasme jie yra nerealūs.
O tokius kotletus pasmeigtus ant iešmelių valgys net ir mažieji gurmanai, kuriems ne bet ką ir paduosi :)

4 asmenims, apie 45 min.

600 g maltos vištienos
180 g varškės
1 kiaušinis
100 g sūdyto sviesto
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų maltųjų pipirų
1 šaukštelis smulkintų krapų

Apvoliojimui:
2 kiaušiniai
100 ml vandens
100 g džiuvėsėlių
iešmelių medinių(nebūtinai)

Sviestą sumaišyti su krapais ir suformavus nedidelius volelius padėti į šaldymo kamerą kol prireiks.
Į maltą vištieną sudėti varškę, kiaušinį, druską, pipirus ir gerai išmaišyti.
Drėgnomis rankomis formuoti blyną, dėti atvėsintą sviestą ir suformuoti kotletą lyg cepeliną.
Apvoliojimui kiaušinius išplakti su vandeniu, o į kitą dubenėlį supilti džiuvėsėlius.
Kotletą apvoliojame kiaušinių plakinyje, tuomet džiuvėsėliuose.
Dedame į kepimo skardą ištiestą kepimo popieriumi, persmeigiame vandenyje išmirkytu mediniu iešmeliu ir kepame 180 C. apie 25 min.
Tiekiame su norimu garnyru.
p.s. aš šalia dar patiekiau jogurto-česnakų padažo.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...