Thursday 26 March 2020

Omletas su brinza ir žalumynais

Ant palangės saulės voniomis besimėgaujantys žalumynai, atviri langai nebyliai praneša-pavasaris.
Pas mus tikras pavasaris, jau sode kavą geriame ir pietaujame. Net aš, žmogus, kuriam amžinai šalta lauke trumpom rankovėm kapstausi po žemę.
O kas liečia maistą, tai paskutiniu metu pas mus daug žalumos lėkštėse. Kažkaip savaime taip gaunasi.
Šiuo metu dirbu prie gražaus projekto, tai ir ten tų žalumynų užtektinai :)
O dabar apie šį omletą. Jį kažkada buvau užmačiusi viename portale, tik ten jis kepamas mikrobangų krosnelėje. Bandžiau. Nepatiko. Tuomet sugalvojau, kad kepant orkaitėje turėtų būti gerai ir neapsirikau.
Pats omletas minkštas, purus lyg debesėlis ir dar tie žalumynai čia...mmm...

1 asmeniui, 15-20 min.

2 kiaušiniai
50 ml pieno
2 šaukštai konservuotų kukurūzų
2 šaukštai žalių žirnelių
keli švieži špinatų lapeliai
2-3 svogūno laiškai
žiupsnelis druskos
30 g brinzos

Dubenyje sumaišome paplaktus lengvai kiaušinius su kukurūzais, žirneliais, brinza ir smulkintais žalumynais. Supilame pieną, beriame druską ir gerai išmaišome.
Kepimo induką lengvai patepame aliejumi ir supilame visą masę.
Dedame indą į 180 C. orkaitę ir kepame apie 10 min. arba, kol omletas iškepa.
Jei visgi kepsite mikrobangų krosnelėje, tuomet reikėtų ant pačio didžiausio galingumo kepti 2 min., tuomet sumažinti iki 440 ir kepti dar 2 min.

Šaltinis:edimdoma, bet keista pagal mano poreikius.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...