Sunday 1 March 2020

"Velniški" espreso martini keksiukai

Su pirma pavasario diena! 
Tegul būna jis "velniškai" geras.
Kai pamačiau kažkada taip dekoruotus keksiukus prisižadėjau sau, kad būtinai ir aš taip papuošiu savus.
Ilgai reikėjo laukti, kol radau taip papuošti tinkamus keksiukus, bet buvo verta.
Keksiukai tikrai labai skanūs ir verti nuodėmės.
Jiems naudojamas yra kavos likeris, bet jei neturite ar nenorite pilti-nebėda, tiesiog dėkite kavos.

12 vnt. 45 min

3 kiaušiniai
85 g rudojo cukraus
30 g kakavos
150 g miltų
1 šaukštas kavos tirpios
1 šaukštelis kepimo miltelių
60 ml saulėgrąžų aliejaus
50 ml kavos likerio (nebūtina)
250 g maskarponės sūrio
100 g cukraus pudros
1/2 šaukštelio vanilės esencijos
keli lašai raudonų maistinių dažų(nebūtina)

Įkaitiname orkaitę iki 180 C. Pasiruošiame 12 keksiukų formelių.
Kiaušinius išplakame su cukrumi  iki vientisos masės.
Kakavą, kepimo miltelius, kavą ir miltus sumaišome. Palaipsniui beriame miltų mišinį į kiaušinių masę ir maišome. Supilame likerį ir aliejų. Viską gerai išmaišome.
Masę padaliname į 12 keksiukų formelių ir dedame į orkaitę kepti 15 min., kol keksiukai iškeps.
Atvėsiname.
Kremui sumaišome maskarponę su cukraus pudra, vanilės esencija ir maistiniais dažais. Jei kremas gaunasi tikrštas, praskieskite šlakeliu pieno.
Kremą dedame į konditerinį maišelį ir užspaudžiame kremo ant keksiukų.
Puošiame pagal fantaziją.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...