Saturday 29 February 2020

"Fajita" su jautiena ir raugintų agurkų padažu

Na va, savaitgalis. Kaip ir priklauso dauguma laiką leisite su šeima, gal kažkur keliausite pasivaikščioti, o gal tiesiog gulėsite ant sofos ir junginėsite tv kanalus :)
Kad ir kaip leisite laiką, visada pravartu ir pavalgyti.
Šios netikros "Fajitos", yra tai, kas pagaminama greitai ir puikiai tinka pasiimti su savimi į kelionę, darbą ar parką.
Ne kartą minėjau ir dar kartą pasikartosiu, kad kokybiška jautiena ir rauginti agurkai, man yra nerealus duetas, kuris vienas kitą papildo.
Gaminau raugintų agurkų padažą(kitą kartą skiesčiau dar raugintų agurkų skysčiu) ir jis čia taip puikiai tiko, kad buvo suvalgyti suktinukai iki paskutinio kąsnio.

4 asmenims, apie 15 min.

4 tortilijos lakštai
1 šaukštelis prieskonių skirtų fajitai
2 spalvotos paprikos
pagal skonį marinuoto jelepeno pipiro
1 šaukštas aliejaus
220 g "Black Angus" steako (naudojau "Kitchen me")
2 saujos rukolos

Padažas:
4 rauginti agurkėliai
3 šaukštai majonezo arba nat. jogurto
kelios šakelės krapų

Padažui agurkus sutarkuojame, sudedame majonezą ir smulkintus krapus. Išmaišome.
Jautieną ir paprikas supjaustykite juostelėmis.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir pakepinkite jautienos juostelės, kol jos gražiai apskrus. Sudėkite smulkintas paprikas ir pakepinkite dar kelias minutes. Beriame prieskonius fajitai ir sumažinus kepimo temperatūrą kepiname dar 2 min.
Tortilijos lakštus pašildome, dedame rukolos lapelius, kepintą jautieną ir paprikas, smulkintus jelepeno pipirus. Ant viršaus uždedame agurkų padažo ir susukame suktinukus.


Receptas sukurtas draugaujant su Kitchen me.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...