Wednesday 4 March 2020

Sumuštiniai su pievagrybiais

Nors kulinarinės knygos netelpa į lentynas, dažniausiai jas pavartau, lyg vaikas pasakų knygas prieš miegą. O kai ateina metas gaminti-visada improvizuoju pasitelkusi fantaziją, paklūstu savo vidiniam balsui ir sukuosi valso žingsneliu po virtuvę.
Taip besisukiojant ryte, gimė puiki idėja pusryčiams.
Dėl pikantiškesnio skonio dėjau jelepeno pipiro ir česnako, tai skonis buvo tikrai puikus.
Užtruksite nei daug nei mažai, viso labo 5 minutes, kol grybai paskrus ir kol viską sudėsite ant duonos.
Jei kam patinka skrudinta duona-tuomet kelias minutes paskrudinkite.

2 vnt, 5 min.

1 didelis avokadas
2 riekės juodos duonos
6 -8 rudieji pievagrybiai
šlakelis citrinos sulčių
1 česnako skiltelė
pagal skonį jelepeno pipiro
pagal skonį pipirų
aliejaus

Avokado minkštimą sudedame į trintuvą, ten pat dedame česnako skiltelę ir jelepeną, pilame citrinos sultis, beriame pipirus. Sutriname iki vientisos masės.
Pievagrybius supjaustome griežinėliais ir pakepiname keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Ant duonos tepame avokado masę, dedame kepintus pievagrybius.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...