Thursday 5 March 2020

Porų sriuba su malta mėsa

Seniai, oi kaip seniai dalinausi sriubos receptu. Gaminusi kasdien sriubas, bet ne visada aprašinėju.
Sugalvojau, kad ši sriuba turėtu būti tinklaraštyje, nes yra labai lengvai paruošiama ir produktų yra tikrai pas kiekvieną šeimininke namuose.
Žodžiu greitai pagaminama, skani, nereikia brangių produktų ir produktai randami kiekvienuose namuose.

500 g maltos mėsos(naudojau kalakutieną)
3 bulvės
2 morkos
2 poro stiebai
125 ml grietinės
žiupsnelis malto muskato
1 česnakas
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 l vištienos sultinio
aliejaus kepimui

Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname maltą mėsą. Pagardiname druska bei pipirais. Sudedame į puodą, kuriame virsime sriubą.
Į keptuvę dedame pjaustytus žiedais poro sriebus, smulkintą česnaką ir tarkuotas morkas. Kepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės. Sudedame į puodą. Į puodą dedame ir nedideliais kubeliais pjaustytas bulves, supilti sultinį ir užverdame. Verdame 15-50 min.
Sudedame grietinę, muskato riešutą, pagardiname druska bei pipirais ir gerai išmaišome.
Skanaus.

Šaltinis:Karina iš IG, bet keista pagal mano skonį.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...