Saturday 21 March 2020

Varškės spurgos per 15 min.

Labai lietuviška, gardu ir universalu-skanu valgyti tiek šiltas, tiek šaltas.
Šiandien dalinuosi spurgomis, kurias moka ir žino kiekvienas, bet gal yra nors viena šeimininkė, kuri nemoka ir aš būsiu laiminga, jei šis receptas padės pradedančiai šeiminkutei.

25 vnt., 15 min.

350 g varškės
3 kiaušiniai
4 šaukštai cukraus pudros
300 ml miltų
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelis vanilinio cukraus(naudojau su cinamonu)
žiupsnelis druskos
aliejaus virimui
cukraus pudros apibarstymui(nebūtina)

Varškę ištriname su kiaušiniais, cukraus pudra ir vaniliniu cukrumi.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir druska.
Į kiaušinių masę beriame palaipsniui miltų mišinį ir maišome.
Drėgnomis rankomis formuojame nedideles spurgas ir dedame į verdantį aliejų.
Nedėkite daug spurgų, nes jos turi aliejuje laisvai plaukioti.
Išvirusias spurgas dedame ant popierinių servetėlių ir leidžiame susigerti riebalams.
Užberiame cukraus pudros.

p.s. nuo šiol labiau reikšiuosi ig Samčio užrašai paskyroje, nei čia, tad visas naujienas sekite ten.
Gražaus savaitgalio.

                                                                           Šaltinis:ig Liucina

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...