Saturday 8 February 2020

Vištienos blauzdelės su raugintais kopūstais

Jei kurią dieną čia neparašau-užgraužia sąžinė. Ji kaip žiurkė tūnoja viduje ir kamputyje graužia.
Nerašiau, nes prieš kelias dienas metais pasenėjau(kaip nustebino universitete, galite paskaityti mano IG) ir dar ... susirgau. 
Kai sergu, visada gaminu greitai paruošiamus ir daug pastangų nereikalaujančius patiekalus. Vienas iš jų-mano jau firminiu tapęs:vištiena raugintų kopūstų patale. Visi kas su manimi bendrauja, šį receptą puikiai žino, o kas nežinote dar-sužinosite.
Noriu tikėti, kad šis mano numylėtas patiekalas taps mylimu ir jūsų namuose, nes gera turėti tokį receptą, kur viską sudėjai į vieną skardą, pašovei į orkaitę ir lauk, kol orkaitė viską padarys už jus.
Šiam patiekalui galite naudoti ne tik vištienos blauzdeles, bet ir labai skanu su sparniukais. O jei turite antienos-irgi puikiai tiks.
Svarbiausia šiame patiekale yra tai, kad naudokite mėgstamus raugintus kopūstus. Nes jie čia groja pirmu smuiku ir su prastais kopūstais lengva šį patiekalą sugadinti.
Tad kviečiu pietų :)

4 asmenims, apie 60 min.

1 kg vištienos blauzdelių
 pagal skonį druskos(žiūrėkite kopūstų sūrumą)
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio apelsininių pipirų
kelios šakelės čiobrelio
1 l raugintų kopūstų
šlakelis aliejaus


Vištienos blauzdeles įtriname druska, pipirais, smulkintais čiobreliais. Jei turite laiko-pamarinuokite šaldytuve, bet nebūtina.
Į kepimo indą dedame raugintus kopūstus, ant viršaus išdėliojame vištieną,įpilame šlakelį aliejaus, truputį vandens, uždengiame folijos lakštu.
Dedame į 170 C. orkaitę ir kepame apie 40 min. Likus maždaug 10-15 min. iki kepimo pabaigos-nuimame folijos lakštą ir leidžiame apskrusti.
Valgome su virtomis bulvėmis




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...