Monday 10 February 2020

Vengriškas jautienos guliašas

Troškiniai/guliašai mano namuose yra tas patiekalas, kurį valgo visi. Puikus būdas sunaudoti šaldytuvo likučius, o ir pats patiekalas kaip sakant 2in1.
Vengriškas guliašas-tikriausiai nerasime nė vieno, kuris nebūtų girdėjęs ar ragavęs. Tai įrodymas, kaip keli paprasti produktai, gali sukurtį puikų patiekalą. Svarbiausia čia-nepagailėti paprikos miltelių. 
Kai už lango oras baisus-belieka gaminti tokius patiekalus :)
p.s. šiam patiekalui patartina naudoti jautienos sultinį, bet aš pyliau vandenį, nes sultinio neturėjau.

5 asmenims, apie 2.5 val.

2 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 svogūnai
3 skiltelės česnako
1 šaukštas kmynų
800 g jautienos ( naudojau brandintą Kitchen me T-BONE 2x400)
2 saldžios paprikos
500 ml jautienos sultinio
1 skardinė smulkintų konservuotų pomidorų savo sultyse
3 morkos
5 bulvės
1 šaukštas paprikos miltelių
druskos pagal skonį
maltų pipirų pagal skonį
keli lauro lapai

Įkaitiname orkaitę iki 160 C.
Jautieną supjaustome vieno kąsnelio gabaliukais ir pagardiname druska bei pipirais.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir pakepiname smulkintus svogūnus iki , kol suminkštės. Tuomet sudedame smulkintus česnakus, beriame kmynus, druskos ir pakepiname kelias minutes. Apkepus daržovėms, dedame į puodą, kuriame troškinsite guliašą.
Keptuvėje apkepiname jautienos gabaliukus, kol gražiai apskrus. Sudedame į puodą su daržovėmis.
Apkepiname smulkintas paprikas ir sudedame į puodą. Tuomet į puodą sudedame griežinėliais pjaustytas morkas, supilame pomidorus su visu skysčiu, jautienos sultinį ir uždengę dangčiu dedame puodą į orkaitę ir troškiname apie valandą.
Tuomet į puodą dedame smulkintas bulves, lauro lapus, paprikos miltelius ir vėl uždengus troškiname apie 1 val., kol bulvės suminkštės ir šiek tiek pasileis.
Valgant galite įsidėti grietinės.




No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...