Wednesday 12 February 2020

Norvegiški KJØTTKAKER kukuliai

Prisipažinsiu, mūsų namuose tokių patiekalų būna labai retai. Tačiau laikas nuo laiko užeina toks nenumaldomas noras-kukuliukams.
Šie atstovauja Skandinavijos virtuvę, kuriuoje karaliauja sotus, šildantis ir jaukus maistas.
Kažkada rašiau apie labai skanius kukulius iš Švedijos, o dabar kaimynai iš Norvegijos. Jei reikėtų išsirinkti, kurie yra skanesni, būtų tikrai labai sunku. Bet šie, paprasti, bet neprasti visgi man asmeniškai labiau patiko.
Ne kasdien (visgi padažas-bomba), bet kartais tikrai verta pasimėgauti šiais kukuliais.

4 asmenims, apie 30 min.

700 g maltos mėsos(jautiena ir kiauliena)
2 plakti kiaušiniai
1/2 smulkinto svogūno
3 šaukštai džiuvėsėlių
5 šaukštai pieno
pagal skonį druskos
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
1/2 šaukštelio tarkuoto muskato riešuto
1/4 šaukštelio maltų pipirų
3 šaukštai sviesto

Padažas:
2 šaukštai sviesto
3 šaukštai miltų
250 ml jautienos sultinio arba vandens
120 ml grietinėlės
smulkintų petražolių

Dideliame dubenyje suaišykite maltą mėsą su visais likusiais produktais. Sviestą palikite. Gerai išmaišykite. Formuokite nedidelius kukuliukus ir dėkite į keptuvę su ištirpintu sviestu. Iškepkite. Išimkite kukuliukus iš keptuvės ir padėkite šiltai, kol prireiks.
Į tą pačią keptuvę sudėkite padažui skirtą sviestą ir ištirpinkite. Suberkite miltus ir maišykite apie 2 min., kad taptų vientisa masė.Supilkite sultinį/vandenį ir maišant pavirkite, kol užvirs. Supilkite grietinėlę, sudėkite kukuliukus ir sumažinus kaitrą pavirkite dar 5-6 min.
Tiekiant užberkite smulkintas petražoles.
Valgykite su norimu garnyru.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...