Monday 3 February 2020

Makaronai "Alfredo"

Džiaugiuosi, kad turiu pomėgių. Tokių, kurie neleidžia nuobodžiauti drėgnais žiemos vakarais., kurie skatina greičiau atsijungti nuo rutinos ir užsidarius virtuvėje gaminti.
Aš asmeniškai nemėgstu makaronų, bet jei gaminu, tai tik su jūrų gėrybėmis :) Vaikai galėtų juos valgyti kasdien ir niekada nepabostu.
Šiandien lengvai pagaminamas ir skaniai suvalgomas makaronų patiekalas, pavadintas Alfredo vardu.  Šį padažą XX a viduryje garsus italų šefas Alfredo di Lelio sukūrė ir pavadino savo vardu. Patiekalas tapo toks populiarus, kad greitai išplito ne tik po visą Italiją, bet ir JAV bei daugumoje pasaulio šalių.Šis padažas sukurtas rementis istoriniu italų virtuvės paveldu ir skirtas makaronų patiekalams. Paprastai pagaminamas padažas, kuris išsiskiria savo sodriu skoniu ir šilkine struktūra.
Orginaliame recepte nėra krevečių, bet man patiko šis receptas su krevetėmis, kad norėjosi čia ir dabar išbandyti :)

4 asmenims, 25 min.

450 g makaronų "Fettuccine"
500 g krevečių
150 g Permezano sūrio
pagal skonį druskos
pagal skonį šviežiai grūstų pipirų

Padažas:
2 šaukštai sviesto
2 skiltelės česnako
1 šaukštas miltų
380 ml grietinėlės
200 g Permezano sūrio
druskos pagal skonį
maltų pipirų pagal skonį

Tuo pačiu metu kai pradėsite virti makaronus, pradėkite gaminti ir padažą.
Sudėkite makaronus į verdantį pasūdytą vandenį ir virkite kaip nurodyta ant pakuotės. Jokiu būdu nepervirkite. Išvirusius makaronus nukoškite ir padėkite šiltai.
Padažui iš anksto pasiruoškite produktus, nes viskas bus greitai.
Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir pakepinkite išspaustas česnako skilteles. Kai česnakas paskleis savo aromatą, užberkite miltus ir pastoviai maišykite, kol miltai susimaišys su sviestu. Plona srovele supilkite grietinėlę ir pastoviai maišykite bei neleiskite jai užvirti. Tuomet sumažinkite kaitrą ir sudėkite tarkuotą sūrį, berkite druską bei pipirus. Maišydami pavirkite masę, kol sūris išsileis ir masė taps kreminė.
Įmaišykite krevetes ir dar pavirkite apie 5 min.
Į keptuvę sudėkite makaronus ir gerai išmaišykite.
Tiekiant užberkite tarkuoto sūrio ir smulkintų svogūno laiškų ar kitų žalumynų.


Šaltinis:willcookforsmiles.com


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...