Sunday 2 February 2020

Kreminė avižų košė su kava

Pirmoji pažintis su riešutų sviestu nuvylė. Nesitikėjau tokio skonio. Ilgai jo nepirkau ir nežiūrėjau į tą lentyną, kur stovėdavo sudėtas riešutų sviestas. Tačiau nutiko taip, kad namuose atsirado žmogus, kuris mėgsta tokį dalyką ir kartais jo nusiperkame.
Vieną rytą sugalvojau paįvairinti savo pusryčių meniu(labai retai kada juos valgau) ir pasigaminti kažko įdomaus.
Taip gimė šis skanus pusryčių desertas/košė net nežinau kaip tiksliai jį pavadinti.
Naudojau greitai paruošiamas avižas "Weetabix", kurias užtenka užpilti šiltu pienu, išmaišai ir košė ant stalo. Galite naudoti ir kitokias greitai pagaminamas avižas.
Man asmeniškai ši košė labai priminė desertą ir norėjosi dar ir dar...

1 asmeniui, 5 min.

1 bananas
2 avižiniai paplotėliai "Weetabix" arba 3 šaukštai greitai paruošiamų avižinių dribsnių
1 šaukštelis tirpios kavos
1/4 stiklinės pieno arba augalinės kilmės pieno
2 šaukšteliai riešutų sviesto

Kavą užpilkite vandeniu(50 ml.) ir išmaišykite. Užpilkite kava avižinius paplotėlius ir išmaišykite.
Į trintuvą sudėkite bananą, riešutų sviestą, avižas ir užpilkite pienu. Sutrinkite. Masė turi gautis kremo tirštumo.
Supilame į stiklines ir patiekiame.
p.s. ant viršaus galima uždėti dar riešutų sviesto ir papuošti pabarstukais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...