Monday 17 February 2020

Krevetės su česnakiniu padažu

Yra tokie patiekalai, kuriuos valgome, nes jie sukelia mums tam tikras emocijas ar prisiminimus.
Tarkim šį patiekalą mes mėgome su ponu Samčiu valgyti vos pradėję gyventi kartu. Abu kartu gamindavome, ruošdavome stalą, o susėdę ilgai valgydavome ir kalbėdavome.
Ir dabar dažnai pasigaminame šį patiekalą, nes ne tik, kad skanu, bet ir lengvai pagaminama. Puikus patiekalas gerai savaitės pradžiai.

4 asmenims, apie 30 min.

450 g išlukštentų krevečių
3 šaukštai medaus (naudojau Brolių medus)
2-3 šaukštai sojų padažo
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
1/2 šaukštelio tarkuoto imbiero
pagal poreikį sezamo sėklų patiekiant
smulkintų petražolių
virtų ryžių

Česnakus nulupame ir susmulkiname (aš sutarkuoju).
Dubenėlyje sumaišome medų, sojų padažą, imbierą ir česnakus.Sudedame krevetes ir pamarinuojame kelias minutes.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir apkepiname krevetes(prieš tai per sietelį nukošiame marinatą). Kepiname apie 5 min.
Išimame krevetes iš keptuvės ir padedame šiltai.
Į keptuvę, kurioje kepinome krevetes supilame marinatą ir maišant kaitiname, kol padažas pradės tirštėti. Sudedame atgal krevetes ir maišant pakepiname 2 min., kol krevetės apsivels padažu.
Tiekiame su virtais ryžiais, ant viršaus užberiame sezamo sėklų ir smulkintų petražolių.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...