Tuesday 18 February 2020

Kiaulienos-paprikų troškinys

Net nežinau kaip tiksliai pavadintį šį patiekalą, nes angliškame puslapyje jis buvo vadinamas:neįdarytos paprikos.
Jei yra tinginių balandėliai, tinginių cepelinai, tai lai būna ir tinginių paprikos :)
Man ir visai šeimai šis patiekalas patiko, nes ir skanus, greitai pagaminamas, bet ir sveikesnis variantas, nė įprastai įdarytos paprikos. Viskas darosi vienoje keptuvėje, nereikia jokių padažų. Tai tikras tinginių patiekalas, kur viską sudėjai, pakepinai ir valio, turim gardų patiekalą.
Jei norite dar sveikesnio patiekalo, tuomet vietoj ryžių naudokite žiedinio kopūsto "ryžius".
Kviečiu visus išbandyti ir pasidalinti savo nuomone apie šį patiekalą.


2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
2-3 spalvotos paprikos
450 g maltos kiaulienos
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
žiupsnelis prieskonių kiaulienai
2 skiltelės česnako
1 šaukštelis čili miltelių
4 šaukštai pomidorų pastos arba padažo
1 aitrioji paprika
smulkintų žalumynų
300 g  ryžių

Ryžius išverdame kaip nurodyta ant pakuotės.
Keptuvėje įkaitiname aliejų. Sudedame smulkintus kubeliais svogūnus, česnakus smulkintus ir pakepiname 2 min., tuomet sudedame kubeliais pjaustytas paprikas ir pakepiname dar 6 min. Sudedame į lėkštę.
Į keptuvę sudedame maltą mėsą ir maišant kepiname, kol apskrus. Pagardiname kiaulienos prieskoniais,druska bei pipirais.
Į keptuvę sudedame kepintas daržoves, beriame čili miltelius, dedame smulkintą aitriąją papriką, pomidorų pastą ir maišant troškiname ant lėtos ugnies apie 2 min.
Tiekiant į lėkštes dedame ryžių, šalia mėsos-paprikų troškinį ir užbarstome smulkintais žalumynais.


Idėja rasta newsronian.com, tačiau pagaminta pagal mano poreikius.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...