Sunday 16 February 2020

Kriaušių ir sūrio galeta

Vienas iš kepinių, kur vos keli paprasti ingredientai virsta į nuostabų ir tobulą kepinį, tirpstantį burnoje. O ranka tiesiasi dar ir dar..., kol nelieka nė trupinėlio. Gana lengvai pagaminamas, tik reikalaujantis šiek tiek laiko.
Puikus užkandis tiek šiltas, tiek šaltas, galima vietoj lengvos vakarienės, bet galima ir į darbą įsidėti kaip lauknešėlį.
Galeta-tai tradicinis prancūzų virtuvės patiekalas, kuris ruošiamas iš sluoksniuotos arba trapios tešlos. Gali būti saldus ar pikantiškas.

1 pakuotė trapios tešlos
1 šaukštas alyvuogių aliejaus
1 šaukštas sviesto
3 svogūnai
1/2 šaukštelio druskos
1 šaukštas vandens
1 šaukštas "Dijon" garstyčių
1 kiaušinis
2-3 kriaušės (tvirtesnės)
150 g ožkų sūrio(galite keisti į pelėsinį sūrį)
1 sauja rukolos salotų

Iškočiojame tešlą į apvalią formą.
Keptuvėje įkaitiname aliejų ir ištirpiname sviestą. Sudedame pusžiedžiais pjaustytus svogūnus, beriame druską ir supilame vandenį. Vis pamaišydami kepiname svogūnus ant vidutinės kaitros, kol jie suminkštės. Užtruksite apie 20 min. Išimame iš keptuvės ir atidedame į šoną, kad pravėstų.
Tešlą ištepame garstyčiomis, palikdami  dviejų pirštų storio šonus neteptus. Sudedame pravėsusius svogūnus, užtrupiname sūrio (truputį paliekame sūrio užberti ant viršaus). Kriaušias nuplauname, nusausiname ir supjaustome plonomis riekutėmis. Išdėliojame ratu ant svogūnų ir sūrio.
Užlankstome tešlos kraštus į vidų ir patepame tešlą plaktu kiaušiniu.
Dedame kepinį į orkaitę ir kepame 180 C orkaitėje apie 40 min. Likus iki kepimo pabaigos 5-10 min. užberiame likusį sūrį ir baigiame kepti.
Tiekiant uždedame rukolos lapelių.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...