Sunday 26 January 2020

Anties kulšelės marinuotos su coca-cola

Kaip diena, taip naujiena( taip sako mano močiutė ir ji teisi). Pasirodo fb. nykščio paspaudimas po nuotrauka-nieko nereiškia. Jei norite, kad visos puslapio naujienos pasiektu jus, reikia spausti širdelę ar kitokia emociją, bet ne nykštį.
Įdomiai čia viskas darosi :)
Buvo laikai, kai antienos nevalgiau, nemėgau ir kitaip jos nenorėjau. Tačiau augi ir protingėji, atrandi naujus skonius ir derinius.
Štai ir dabar, atradau tobulą antienos skonį. Užtenka vos vieną kitą mums įprastą ingredientą pakeisti ir karališka vakarienė ant stalo
2 asmenims, apie 60 min. plius laikas šaldytuve

2 anties kulšelės (naudojau Lapino puota)
1/2 l Coca-cola gėrimo
6 šaukštai alyvuogių aliejaus
6 skiltelės česnako
4 šakelės šv. čiobrelio
1/2 st. vištienos sultinio
1/4 st. balto vyno
2 bulvės
2 obuoliai
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
1 aitrioji paprika

Į dubenį dedame anties kulšeles ir užpilame Coca-cola. Palaikome šaldytuve bent 1 val.
Bulves nulupkite ir supjaustykite skiltelėmis. Sudėkite į kepimo indą.
Anties kulšeles ištraukite iš marinato ir nusausinkite. Įtrinkite tarkuotu česnaku, smulkintu čiobreliu, aliejumi. Dedame kulšeles į skardą ant bulvių. Užpilame sultiniu ir vynu, sudedame smulkintą aitriąją papriką ir dedame į 180 C. orkaitę kepti 30 min. Tuomet sudedame skiltelėmis pjaustytus obuolius ir dar kepame 10 min.
Skanaus.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...