Thursday 27 February 2020

"Žvejo" troškinys

Ilgai nesirodžiau, nerašiau...
Per savaitę mano gyvenime atsirado daug pakitimų. Aišku gerų.
Nors prie kompiuterio praleidau žiauriai daug laiko, tačiau įrašų tinklaraštyje nebuvo.
Šiandien labai svarbus egzaminas.
Bet tai kam čia įdomu ar ne :)
Rašau receptą, kurio ilgai laukėte.
Paskutiniu laiku, kai oras nelepina, mano šeimoje karaliauja troškiniai. Mėgstame visi. 
Šį kartą žuvies troškinys, kuris vadinasi-"Žvejo" troškinys. Puikus būdas sunaudoti žuvies likučius, o pats troškinys išties labai skanus ir sotus.
Dėjau čia kmynų, jų tikrai nereikia bijoti, nes pakepinti kmynai atsiskleis visu gražumu skonio prasme.
Tad kviečiu išbandyti ir įvertinti šį lengvai pagaminamą troškinį.

4 asmenims, apie 50-60 min.

1 šaukštas sviesto
1 didelis svogūnas
2 spalvotos paprikos
1/2 šaukštelio kmynų
1 l žuvies sultinio
3 šaukštai pomidorų pastos(jeigu mėgstate, galite dėti trintus pomidorus iš skardinės)
4 bulvės
1 šaukštelis rūkytos paprikos
pagal skonį druskos
2 lauro lapai
500 g žuvies filė (naudojau kelių rūšių)
450 g krevečių be kiauto
žalumynų(nebūtina)

Puode ištirpiname sviestą ir pakepiname smulkintus svogūnus, kmynus ir kai svogūnai suminkštės sudedame paprikas. Kepiname 5 min. 
Sudedame smulkintas bulves, rūkytą papriką, lauro lapus ir užpilame žuvies sultiniu. Troškiname iki užvirimo ir tada sumažinus kaitrą troškiname 20 min.
Sudedame žuvies filė gabaliukus, krevetes, pomidorų pastą ir dar patroškiname 5-10 min.
Prieš tiekiant išimame lauro lapus ir užbarstome smulkintais žalumynais.



No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...