Monday 13 January 2020

Trinta raugintų agurkų sriuba

Mėsos ir žuvies aš ko gero niekada neatsisakysiu, bet kartais organizmui leidžiu pailsėti ir pasigaminu kažką veganiško. Juolab, kad ir mano vaikas pareiškė, kad ji yra vegetarė ir mėsos prašom nekišti. Aš tą jau seniai pastebėjau, nes mieliau valgo daržoves, kruopas nė mėsą ar žuvį.
Tai va, laikas nuo laiko ir aš prisijungiu prie mėsos nevalgymo ir pagaminu kažką veganiško.
Šį kartą tobulo skonio sriuba. Samtis ir sriuba, tai neišskiriami draugai, o kaip žinote, sriubas aš dievinu.
Visi esame įpratę valgyti raugintų agurkų sriubą su perlinės kruopomis. O ar teko valgyti trintą raugintų agurkų sriubą? Ne? Tuomet puikus metas išbandyti.

6 asmenims, 30 min.

3 dideli rauginti agurkai arba 5 mažesni
1 didelis poras
2 morkos
2 bulvės
1 svogūnas
3 skiltelės česnako
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio ciberžolės miltelių
1/2 aitrios paprikos
1 l. vandens arba daržovių sultinio
žalumynų

Gilioje keptuvėje arba puode įkaitiname aliejų ir trumpai apkepiname smulkintus svogūnus ir česnakus. Sudedame į keptuvę tarkuotas morkas, mažais kubeliais pjaustytas bulves ir porą. Pakepiname 2 min.
Užpilkite vandeniu arba sultiniu, kad viskas būtų apsemta ir virkite, kol daržovės suminkštės.
Suberkite smulkintus kubeliais agurkus, druską, pipirus, ciberžolę ir aitriąją papriką. Pavirkite 15 min.
Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės.
Tiekiant užberkite kapotais žalumynais.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...