Nežinau kodėl šis skanus gaminys pavadintas duonele, kai man čia kuo puikiausias keksas.
Receptas labai tinkamas tiems atvėjams, kai šaldytuve guli atlikęs nuo tortų kremo cream cheese. Aš turėjau indelį maskarponės, tai čia ir sudėjau. Jei turite kokių džiovintų vaisių, galite ir juos panaudoti, bet žinokite, kad ir be priedų jis gavosi puikus.
Purus, minkštas, kvapnus ir laabai skanus.
210 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
120 g kambario temperatūros sviesto
200 g maskarponės sūrio( galite keisti kitu)
3 kiaušiniai
150 g cukraus
Sviestą ištriname su sūriu iki vientisos masės. Beriame cukrų ir plakame, kol masė taps puri. Po vieną įmaišome kiaušinį.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais ir palaipsniui įmaišome į tešlą.
Masę supilame į kekso formą ir kepame 160 C. apie 1 val.
Ar iškepė-patikriname mediniu smeigtuku.
Šaltinis:mano užrašų knygelė :)
No comments:
Post a Comment