Pas mus šiandien labai vėjuota ir šalta, tad pats metas išsivirti sriubos.
Man, žmogui, kuris dievina sriubas, ši sriuba buvo kažkas wou... Iš tikro ji tokia paprasta, bet kartu ir tokia skani. Dar kartą patvirtinu faktą, kad iš eilinių produktų galima išsivirti nuostabią sriubą.
Taip jau nutiko, kad šaldytuvo kameroje prisikaupė žuvies, tad reikėjo ją kažkaip realizuoti. Šaldytuve gulėjo keli niekam nereikalingi porai, tad ir jie į kompaniją tiko. Žodžiu truputį to, truputį ano ir gavosi kvapni, skani ir soti sriuba.
300 g lašišos filė be kaulų
2 poro stiebai
2-3 bulvės
1 didelė morka
250 g lydyto sūrelio
1.5 l sultinio
nedidelis pundelis krapų(nebūtina, bet skonis puikus su jais)
žiupsnelis druskos
žiupsnelis maltų pipirų
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepiname tarkuotą morką ir pusžiedžiais pjaustytus porus. Kepinti apie 5 min., kol daržovės suminkštės.
Į puodą sudėkite daržoves, kubeliais pjaustytas bulves, užpilkitesultiniu ir ant vidutinės kaitros virkite 20 min., kol bulvės išvirs.
Sudėkite lašišos gabaliukus, lydytą sūrelį, smulkintus krapus ir pavirkite dar kelias minutes. Pagardinkite druska bei pipirais ir išmaišius išjunkite viryklę.
Skanaus.
No comments:
Post a Comment