Monday 23 December 2019

20-ta savaitė.Kalėdiniai sausainiai

Jei dar suki galvą kokius sausainius kepti šį vakarą, siūlau nedvejoti ir iškepti šiuos.
Labai paprasti, bet labai skanūs.
Prisipažinsiu:aš kepiau, o vaikai dekoravo. Kiek jiems buvo laimės tai daryti. O paskui išdidžiai vaišino savo draugus :)
Einu dar iškepti jų, nes šie jau į pabaigą :)

1 stiklinė cukraus
3 kiaušiniai
3 šaukštai medaus
50 g sviesto
1 šaukštelis prieskonių mišinio meduoliams
apie 450 g miltų

Glajus:
1 kiaušinio baltymas
150 g cukraus pudros
1/2 citrinos sulčių

Prikaistuvyje ant vidutinės kaitros ištirpinti sviestą su medumi ir meduolių prieskoniais. Atvėsinti.
Kiaušinius išplakti su cukrumi ir sumaišyti su atvėsusia medaus mase. Vėl metalinį dubenį dėti ant viryklės su visa mase ir pakaitinti maišant. Po truputį berti išsijotus miltus ir pastoviai maišyti, kol miltai užsiplikys. Jokiu būdu neleiskite jiems pridegti. Miltų berti tiek, kiek galima lengvai maišyti. Kai tešla sutirštės-nukelkite nuo viryklės ir suberkite likusius miltus(tešla turi lengvai minkytis, būti glotni ir lengvai paklusti). Iškočioti ir formuoti norimus sausainius.
Dėti į skardą ištiesta kepimo popieriumi ir kepti 180 C., kol gražiai paruduos.
Atvėsinti.
Glajui visus produktus išplakite iki tokios konsistencijos, kad supylus į dekoravimo maišelį, masė neišbėgtu ir būtu lengva dekoruoti sausainius.
Puošiame sausainius kaip jums patinka.


No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...