Sunday 22 December 2019

Upėtakis medaus padaže

Žuvis yra mano mėgstama ir viena iš dažniausiai gaminamų patiekalų. Greita, lengva ir nieko daug galvoti nereikia. Bet kiek gi galima paprastai ruoštą žuvį valgyti? Reikia įvairovės. Tai va, išbandžiau kai ką naujo.
Šio recepto įdėją pamačiau Nidos tinklaraštyje ir užklausiau autorės:ar būtinai turi būti karpis? Ji parašė, kad puikiausiai šis padažas dera su karpiu. Tačiau aš, nebūčiau aš, jei negaminčiau savaip :) 
Padažas gavosi labai kvapnus ir skanus. Žuvis minkšta. 
Naudojau Brolių medus medų, nes su kitu medumi bijojau sugadinti skonį.
Na tai galiu drąsiai teigti:puikus patiekalas ir gaminamas bus dar ne kartą ir ne du :)

2 asmenims, apie 30 min.

apie 500 g vaivorykštinio upėtakio filė su oda
3 skiltelės česnako
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų pipirų
2 šaukštai medaus
2 šaukštai garstyčių
1 šaukštas aliejaus + šlakelis aliejaus kepimui

Upėtakio filė pagardinkite druska bei pipirais ir iškepkite žuvį iš abiejų pusių keptuvėje su šlakeliu aliejaus.
Iškepusią žuvį sudedame į kepimui skirtą indą. Užberiame plonais griežinėliais supjaustytus česnakus. Iš medaus, garstyčių ir aliejaus sumaišykite padažą ir užpilkite ant žuvies su česnakais.
Dėkite kepimo indą į orkaitę ir kepkite 160 C. apie 15-20 min., kol padažas sušils ir pradės burbuliuoti.
Tiekite iškart su norimu garnyru.


Šaltinis:Nidos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...